Mitt Cricut Expression äventyr

Första gången jag såg maskinen var då ett företag som jag nu glömt namnet på demonstrerade den, 2oo8. De skar ut bokstäver i vinyl som de sedan dekorerade en tallrik med. Maskinen var då så dyr att det inte fanns någon som helst möjlighet att jag skulle kunna köpa den!!!

Mitt Cricut Expression äventyr började på riktigt med en DEMO film på YouTube… våren 2009 och några besök på eBay för se vad priset kunde hamna på. Eftersom priset nu sjunkit så blev tanken –   EN SÅDAN VILL JAG HA!!!

Jag bad maken att spela ihop till en Cricut Expression åt mig, han spelade då små poker turneringa på Internet.  Min förhoppning var att han skulle kunna klar med detta lagom till julen… men han fick ihop slantarna snabbare än så….
VILKEN GLADDE MIG OCH DOTTERN!!!

Jag tittade på en massa  instruktions videoklipp på YouTube  så att det bara skulle vara att packa upp den och köra igång och använda den… nu blev det inte riktigt som jag tänkt.

I slutet av september 2009 så var den äntligen HÄR! Jag var dock utslagen efter ett ryggmärgsprov (huvudvärk och jag kunde inte sitta upprätt) HELT OTROLIGT! Maken fick ta mitt leg. och åkte och hämtade den på posten.  Jag försökte vara uppe och prova lite men det kändes som om huvudet skulle sprängas så det blev att krypa till sängs igen…

Jag fick byta bort Accent Essentials Cartridge om jag ville och ersätta den med vilken Cartridge jag ville av dem de hade… Jag valde Paper Doll Dress Up och båda barnen har haft super roligt med den.

Vi lyckades köra slut på bladet som följde med, första veckan!!! Den användes flitigt.det måste jag erkänna :-) Jag skar ut en hållare till stickers i ett A4 Chipboard med multicut funktionen, det var dödsstöten för knivbladet. Jag  försökt slippa det med olja och slipsten.  Vinkeln är så liten att  det var supersvårt att få till det bra. Först lite bättre… ”lite bättre skall jag kunna få till det” … inte ”nu blev det sämre… och så där höll jag på i två dagar. Fick det att fungerar rätt bra med multicut funktionen påslagen men inte på tunna papper – de rivs sönder i kanten. .. de fick vänta tills de nya bladen anlände från USA, de fanns inte att få tag på i sverige. Jag kunde inte hitta någon som sålde dem här då. Nu ser jag till att jag alltid har nya knivblad hemma.


HELT KLART DEN BÄSTE PYSSEL PRYLEN SOM
JAG NÅGONSIN INHANDLAT!!!

…nu många år senare ser min Cricut samling ut så HÄR!

//Marie/Bat3

Annonser

Om bat3

My name is Marie and I live I Sweden, I have always had a strong interest in creating with color’s … I has painted pottery for many years but since September 2007 have I started Stamping and Scrapbooking. I have always had a fascination for paper so it is strange that I have not started sooner!?! Cut paper and glue have I a bin doing since I was a small girl, but never called it scrapbooking before. I wanted to paint with watercolors and when I then thought I was worthless at drawing stamping was a grate way. Now I have started to draw and discovered that I am not so bad at it that I thought. Regardless of that, I am addicted to rubber stamps… My other interests are my family, wool, audio books, paper craft, pottery painting, cookbook, American football and my team is the STEELERS! I am married and have two children a girl born 1998 and a boy born 2000. The boy has Down’s syndrome. I have dyslexia, so I'm sure I going to drop a letter now and then ... and even misspell but I cannot help it THAT IS ME!
Det här inlägget postades i VåraCricuts och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt Cricut Expression äventyr

 1. |Linda| skriver:

  Det är så skoj att läsa om hur ni hittade till cricut-världen! 😀

 2. Eva-Mari Karlsson skriver:

  Roligt med alla nya kasetter du ska få hem!

 3. Yvonne skriver:

  Hej!
  Kul att läsa.
  Jag har en Cricut Expression och undrar,eftersom jag inte har nån instruktionsbok, vad är multicut funktion för nåt?? Jag har mycket att lära. Blr helt galen då den inte skär bra och allt papper blir förstört. Gillar inte slöseri =))
  Kram//Yvonne

  • |Linda| skriver:

   Multicut funktionen ska vi förklara närmare snart. 🙂 Men det är när du vill att samma motiv ska skäras om igen. Alltså inte fler motiv, utan ett motiv på samma ställe.
   Det är bra att göra när man ska skära i tjockare material typ chipboard och även om kniven börjar bli slö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s